GYORSKERESÉS:
részletes keresés

szett
A Cuccom.hu segítségével megoszthatod a világgal stílusod és ízlésed. Mutasd meg ki vagy, mid van, mit viselsz amikor bulizni, sportolni vagy dolgozni mész.

Állítsd össze álmaid kollekcióját, böngészd kedvedre mások cuccait, kommentálj, véleményezz!

Szeretnél többet tudni?

Tetszik? Regisztrálj!

Mi a "cucc"?

Egy cucc lehet egy ruhadarab, ruházati kiegészítő, ékszer vagy testékszer, óra, telefon, mp3 lejátszó, sportszer... Bármi amit viselsz, amit használsz, aminek segítségével kifejezed magad.

Mi a "szett"?

Egy szett több cucc együtt, csoportosítva. A szettet Te állítod össze, ahogy neked tetszik. Egy szettben lehetnek például azok a cuccok, amikben bulizni vagy sportolni jársz.

Mi a "közös szett"?

Olyan szett, amit nem csak a saját (általad feltöltött) cuccaidból állítasz össze.

Hogyan csoportosítsam a cuccaimat (és a szettjeimet)?

A Cuccom.hu-n nincsenek kategóriák. Helyetette Te döntheted el szabadon, hogyan csoportosítsd cuccaid és szettjeid. A csoportosítás legfontosabb eszköze a "cimke". A cimke egy kulcsszó, amivel jellemezni tudod az adott dolgot. A cuccokhoz, a szettekhez és a naplókhoz is tudsz cimkéket adni. Ha a van egy cuccod, akkor a fajtája, a márkája, és jellemzői tulajdonságai mind lehetnek cimkék – például gucci, fűzős, nyári, cipő. A cimkék közösek, és így összekapcsolják a különböző emberek cuccait, szettjeit, és bárki könnyedén kereshet a saját és mások dolgai között.

Szintén a csoportosítást segítik a színek. Cuccokhoz és szettekhez is kapcsolhatsz színt.

Honnan szerezzek képet a cuccomhoz?

Amikor feltöltesz egy cuccot, csatolhatsz hozzá képet. Erre három lehetőséged van. Keresel képet a neten és azt töltöd fel; vagy használod az általunk biztosított képtárat; vagy magad készítesz egy fotót.

Mi a "képtár"?

A képtárban megtalálhatod sok márka cuccainak képeit. Igyekszünk mindig frissen tartani, hogy megtaláld köztük a saját cuccaidat is.

Hogyan fotózzak?

Ha nem találod a neten és a képtárban a cuccod fotóját, akkor Te magad is készíthetsz róla fotót. Nem baj ha nem vagy profi fotós, otthoni körülmények között (és pár apró trükk segítségével) nagyon jó képeket tudsz készíteni.

A fotó készítése során a legfontosabb, hogy a fényviszonyok megfelelőek legyenek. A legjobb az erős, természetes szórt fény: a napfény. Tehát világos szobában, vagy kint a szabadban érdemes nekilátni. Ha erre nincs lehetőség, akkor minél több lámpával célszerű a megfelelő fényt előállítani. Ebben az esetben is az a jó, hogy ha a lámpák erős, szórt fényt adnak, mert így lesz a legkevesebb árnyék. Vakut is érdemes használni, de oda kell figyelni az általa vetett árnyékra.

Szintén fontos, hogy a háttér megfelelő legyen. A háttér színe nem kell teljes kontrasztban legyen a fotózandó cucc színével, de az a jó, ha minél nagyobb az eltérés a két szín között. A sötét szín jobban "elnyeli" az árnyékokat. A háttér legyen homogén, egyenletes felületű. A legjobb egy nagyobb kartonpapírt, vagy egy kifeszített lepedőt a cucc alá/mögé helyezni.

Nem kaptál választ a kérdésedre?

Írj egy levelet a mindenem@cuccom.hu e-mail címre.